Det här behöver du

Recept till 4 personer

1 st     gelatinblad

2,5 dl  vispgrädde

1 tsk   vaniljpulver

70 g    bakchoklad mörk

1 krm  flingsalt

 

2 dl     björnbär

1/2 dl  socker

 

1 dl     valnötter

1 krm  flingsalt

1  msk honung

citronmeliss

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden och låt den sjuda 1 minut tillsammans med vaniljpulvret.
  3. Dela chokladen blanda ner i grädden tills den har smält, tillsätt flingsalt, gelatinbladet och rör om.
  4. Låt sedan grädd blandningen svalna något,och häll upp i glas. Låt pannacottan stå i kylen ca 2 timmar
  5. Häll upp björnbären i en skål tillsätt socker och en skvätt citron.
  6. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tillsätt fling saltet och sist honungen.

Dessertvin passar bäst

Banyuls Reserva

Ett perfekt vin till ostar, bakverk med nötter, honung och choklad desserter. Ett magiskt sällskapsvin både före och efter middag.