Skip to main content
Uncategorized

Ebbawines Winemaker dinner

By januari 26, 2023januari 27th, 2023No Comments

Missa inte denna fantastiska kväll

 

Irene Cigola från Mossi1558 kommer alltså i egen hög person och berättar om sina viner från Emilia Romagna. Dessa väl utvalda viner provas till en 3-rätters middag, komponerad av Per från Nova mat och möten.

Tors 27 april 19:00 på NOVA

4 viner provas till en 3-rätters middag

Pris 995 kr /person

Är ni intresserade av italienska viner så ska ni inte missa att träffa Irene och oss på EbbaWine. Obs! begränsat antal platser.

Anmäl dig nedan!

Vid frågor kontakta:

Anette.johansson@ebbawine.se

Varmt välkomna!

Anmälan görs i två steg:

 

 1. Fyll i formuläret (bekräftelse kommer på mailadressen som anges)
 2. Betala med Swish

Din anmälan bekräftas genom betalningen

  Swisha till

   

  1230588392

   

  Märk betalningen med namnet på den/de som ska deltaga

  ITALIENSKA VINGÅRDEN MOSSI 1558

  Nu vilar deras vingårdar och några av dem är redan beskärda. I slutet av vintern kommer vinstockar att gråta (il pianto della vite) det betyder att saven börjar gå upp från rötterna till grenarna och snart kommer nya skott.

  Under de senaste åren har klimatet förändrats mycket, men vinstockarna har visat sig vara mycket motståndskraftiga, även förra sommaren, en av de hetaste och torraste någonsin, lyckades de producera druvor av god kvalité. Detta är också möjligt eftersom majoriteten av vinstockarna är äldre än 20 år, och har djupa rötter

  Medan vinstockarna vilar arbetar vingården hårt för att göra många förbättringar med vingården som är under renovering. Den nya delen av vingården är certifierad casaclima, vilket handlar om energihållbarhet.

  Dom har även en experimentell vingård där dom tar hand om gamla lokala druvsorter som är på väg att försvinna, men också nya druvor. En av dom är Ervi en ny druva, en korsning mellan Barbera och Croatina som är tänkt att behålla syra och färg även under varmare och torrare somrar.

   Ervi är också namnet på ägarens hund, som också är en korsning.