Det här behöver du

Receptet är för 4 personer.

  • 180 g  fröjalax
  • 1 msk  sriracha
  • 1 dl      majonnäs
  • 1 st       lime
  • 1 dl       soya
  • 2 tsk    sesamolja
  • 0,5dl    olivolja
  •              sesamfrön
  •              krasse

Gör så här

  1. Blanda soja, lime, limeskal, olivolja och sesamoljan i en skål
  2. lax biten får gärna vara halv fryst då det är enklare att skiva upp den
  3. Blanda sriracha med majonnäsen och smaka av
  4. Lägg laxen i marinaden och låt den stå en stund
  5. Skiva upp salladslöken
  6. lägg upp laxen och pressa lite lime på
  7. Lägg på salladslöken, krassen och sesamfröna

Vitt vin passar bäst

La Chapelle st Mathiue Jourde blanc

Ett vitt vin som passar jättebra till vår lax sashimi