Det här behöver du

Potatis

700 gr potatis

75 gr   smör

2 dl     västerbottenost

1 dl     persilja

Viltbiffar

600 g   vildsvinsfärs

1  st      ägg

2 msk   ströbröd

1 dl       mjölk

1 msk    timjan

salt

peppar

smör

Sås

2 st        scharlottenlök

1 st        vitlök

1 msk    viltfond

2 dl        grädde

2 dl        vatten

300 g     kantareller

½ msk   äppelcidervinäger

Gör så här

1. Koka potatisen med skalet och mycket salt. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa potatisarna med en potatisstöt på bakplåtspapper, salta, peppra för att sedan smält smöret i en kastrull, tillsätt den hackade persilja fördela detta och strö över västerbottenosten. Låt potatisen gå i ugnen 20 minuter.

 

2.Börja med att finhacka schalottenlöken, pressa vitlöken och skiva upp kantarellerna. Stek kantarellerna tills vätskan har kokat in, tillsätt smör och löken och fräs ihop ett par minuter. Häll på fond, vatten, grädde och låt det koka ihop. för att sedan reda av såsen och smaka av med salt och peppar.

3.Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att krydda upp färsen med salt, peppar och timjan för att sedan blanda ihop mjölk, ströbröd, ägg i separat skål. Blanda ner ströbröds blandningen i färsen. Forma biffarna och bryn i stekpanna med smör tills dom har fått fin färg. Låt dom gå klart i ugnen till 70 grader

 

Serveras gärna med rårörda lingon

Rött vin passar bäst

 Annafrancesca Merlot

 

Ett perfekt vin till krämig oxfilépasta. Olika typer av svamprätter som kantarellpaj och svampragu.