fbpx Skip to main content

Grup Oliveda

Grup Oliveda är ett familjeföretag som är beläget i provinsen Girona i byn Capmany

Tre generationer tillbaka har vingården funnits och grundades år 1948.Idag är det Alfons Freixa Oliveda som driver vidare familjeföretaget

Beläget på sluttningen av Albera-bergen och är ett av de områden där Tramuntanavindarna blåser mest, sticker sandstenen ut som är specifik för denna lilla inlandsstad, åtföljd av granitstenar.

Capmany är där vingården byggdes och där familjens rötter är. En region katalogiserad som DO Cava.

Dessa möjligheter och privilegierade faktorer har fått oss att odla ett stort utbud av druvor, från de mest traditionella sorterna som Grenache och Carignan till de mest internationella som: Cabernet, Syrah, Merlot, Sauvignon blanc och Chardonnay.

Domaine la tour Vieille

DOMANINE LA TOUR VIEILLE grundades 1982 av Vincent Cantié sedan anslöt Christine Campadieu och båda tog över dom två familjeägda domäner för att sedan driva vingårdarna tillsammans i Collioure och Banyuls. Vincent ville bevara marken från exploatering, marken i Cote Vermeile är en av dom äldsta i europa.

Deras vinodling ligger i Collioure på 13 hektar, gården är belägen i en liten hamnstad som ligger vid medelhavet, marken ligger högt upp på branta terrasser avgränsade med stenmurar, vilket främjar flödet av regnvatten, solsken och underlättar arbetet till fots. Människans hand och ben är än idag de oersättliga arbetsredskapen för att arbeta med deras vinstockar. Idag arbetar 6 personer i vingården. Den huvudsakliga druvsorten är Grenache. syrah, carignan, mourvèdre.

Domaine La Chapelle St-Mathieu

I Languedoc-Roussillon ligger staden Aniane där den nyutvecklade egendomen Sankt Mathieus kapell som drivs av Thierry och Jean-Emmanuel. Företaget som grundades 2017 är idag på 10 hektar. Vinstockarna och odlingen är ekologiskt jordbruk, där druvorna odlas på kalkstenjord. På gården odlar de Grenache, Carignan, Syrah för de röda och Roussanne, Grenache Blanc, Clairette och Chenin för de vita.

Mossi 1558

Mossi 1558 vingård har århundraden av historia, det har producerats vin sen minst 1558. Vingården är belägen på kullarna i Piacenza i den västra delen av Emilia Romagna (Norra Italien), där druvor som Barbera och Croatina växer och är till röda viner, Ortrugo  och Malvasia di Candia Aromatica till vita viner växer, under senare år så växer även Malvasia Rosa en mycket sällsynt sort som bara produceras av tre vingårdar i hela världen. Den har mottagit många nationella och internationella utmärkelser.

ANNAFRANCESCA

Vingården ligger i Legnago söder om Verona. ANNAFRANCESCAS viner görs med druvor från II Pioppo vingårdar, familjens vin företag startade 2012 av systrarna Anna och Francesca. Som driver denna 10 hektar stora vingård. På gården odlas druvorna Merlot, Pinot Grigio och Moscato Giallo

ColleFirata

Vingården som heter Campo Firata i nordvästra Italien, vars kalkhaltiga lerjord är särskild lämpad för att producera kvalitetsviner. Mer än två tredjedelar av vingården tas upp av Barbera, en av de mest typiska röda druvsorterna för Monferrato. För den återstående delen valdes Viognier, en vit druvsort med ursprung i Rhonedalen. och väl lämpad för vår region. Denna nya vingård, som kallas Montalberto, är nu i full produktion och odlar två andra historiska Piemontesiska druvor Nebbiolo och Grignolino. Vingården har valt miljövänliga tekniker och produkter.

Del Grillo

Del Grillo har sin vingård på Sicilien. Familjen Grillo har varit direkt involverad i jordbruket i tre generationer med endast biologiska metoder. Många av våra hektar används för odling av vingårdar med inhemska druvor som Grillo, Cattaratto och Nero d avola. En del av deras mark brukas till olivlundar med sorterna Nocellara del Belìce och Cerasuola. Ett stort område används som fruktträdgård, en liten tomt på gården är avsedd för produktion av durumvete.

I början av 2016 beslutade bröderna Grillo att starta ett nytt och ambitiöst projekt, för att skydda de gamla traditionerna, som bygger på den värdefulla erfarenhet som ärvts av deras far och farföräldrar.