Det här behöver du

4p

4st       brioche bröd

600 g   högrevs färs

1 st       fänkål

1pkt     cheddarost

2dl       majonnäs

10 blad   ramslök

1pkt     bacon

olivolja

citron

salt

peppar

sallad

1-2-3 lag

1 dl       ättika

2dl       socker

3dl       vatten

 

Gör så här

  1. Skiva upp fänkålen tunt eller använd en mandolin. Gör 1-2-3 lagen.
  2. Koka upp lagen tills sockret har löst upp sig. Låt lagen svalna något och slå över fänkålen. Ställ in i kylen tills den har kallnat.
  3. Tänd grillen, ta fram färsen och blanda upp med salt och peppar.
  4. Finhacka ramslöken och tillsätt olivolja och en skvätt citron, mixa detta och tillsätt sedan majonnäsen, salt och peppar.
  5. Dela färsen i 4 delar och forma till burgare, grilla sedan 4 minuter på varje sida.
  6. Grilla baconen knapriga och lägg på osten och sänk värmen
  7. Montera hamburgaren

Rött vin passar bäst

Saint Mathiue Jourde Rouge

Vinet passar perfekt till grillade kötträtter så som vilt eller varför inte en burgare.