Det här behöver du

8 portioner

1                       Brie/Camembert

100g                 Pekannötter

60 g                  Fikon

80 g                  Björnbär

3 msk                Honung

1 msk                Smör

2 kvistar            Rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta nötterna i en torrstekpanna. lägg i smöret och låt nötterna gå någon minut till. Ställ åt sidan
  3. Lägg osten på ett bakplåtspapper i ugnen ca 15 minuter
  4. Värm försiktigt honungen i stekpannan med rosmarinen ställ åt sidan
  5. Skiva upp fikonen
  6. Ta ut osten och strö över nötterna, honungen, fikonen, björnbären toppa gärna med rosmarin
  7. Serveras med kex, bröd eller varför inte pepparkakor. Ett gott alternativ efter maten

Dessertvin passar bäst

Banyuls Reserva

Ett perfekt vin till ost och choklad