Det här behöver du

300 gram       Hjort innanlår

1 dl                  Majonnäs

0,5                   Rivet citronskal

1/2 tsk             Tryffelolja

Svartpeppar

Salt

4 msk               Kapris

1                        Höst äpple

2 dl                    Socker

2 dl                    Vatten

2 msk                Lingon

1/2 dl                 Riven Parmesan

1 msk                Riven pepparrot

Timjan

Gör så här

Jakt säsongen är på intåg och höst äpplen skall skördas.

Förrätt för 4 personer

  1. Äpple chips. Koka upp vatten och socker i en kastrull, låt sedan lagen svalna. Sätt ugnen på varmluft 80 grader. Pensla äpplena och låt dom stå i ugnen ca 3 timmar.
  2. Se till att köttet har varit fryst innan. Ta sedan fram hjortinnanlår i god tid för att den inte ska vara kylskåpskall. Putsa innerfilén från senor och hinnor. Skiva köttet i tunnaskivor och skär sedan små tärningar, salta och peppra köttet.
  3. Blanda majonnäs, rivet citronskal, tryffelolja, salt och svartpeppar.
  4. Låt kaprisen ligga på papper för att få bort överbliven vätska. Fritera 150 grader i några minuter.
  5. Serveras gärna med rårörda lingon, parmesan, timjan, riven pepparrot

Rött vin passar bäst

Impetuoso

Detta vin passar perfekt till denna förrätt

Leave a Reply