Det här behöver du

600 g              Torsk/ Rödspätta

800 g               Färskpotatis

8 msk               Pesto

200 g                Getost

1 ask                  Cocktailtomater

1                         Fänkål

1                          Citron

½ dl                   Finhackad gräslök

Gör så här

Denna rätt funkar lika bra att laga i ugnen som på grillen (använd aluminiumfolie om du grillar)

  1. Tänd grillen eller ställ ugnen på 180 grader.
  2. Lägg upp fiskfiléerna i fyra aluminiumfolie ark för att sedan ringla över olivolja, halvera tomaterna.
  3. Skiva sedan upp fänkålen och fördela, Salta, peppra och riv citronskalet över fisken för att sedan lägg på peston och sist smula över getosten. Fisken innetemperatur ska vara 56 grader, Ca 15 minuter

Serveras gärna med färskpotatis

Vitt vin passar bäst

Les Canadells

Ett perfekt vin till fet fisk, skaldjur såsom hummer, krabba, anka, kyckling, asiatiskt och ostar.

Leave a Reply